Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

“Prishtina has no river” – стипендии за 2016 г.

.

427 pristinaQendra Multimedia в сътрудничество с ТРАДУКИ и с Гьоте-институт обявява стипендии за 2016 г. по резидентска програма „Prishtina has no river“. Могат да кандидатстват писателки и писатели, преводачки и преводачи от Югоизточна Европа (Словения, Хърватия, Черна гора, Сърбия, Румъния, Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония) и Германия. Крайният срок за подаването на документите е 20 февруари 2016 г.

Печат

Стефан Божкович гостуващ писател в Белград

.

426 stefan boskovic belgradeПрез декември младият писател и драматург от Подгорица Стефан Божкович беше гостуващ писател в Белград в рамките на подкрепяната от ТРАДУКИ резидентска програма „Крокодил – Къща за писатели”. Престоят му беше богат на много публични изяви и силно присъствие в медиите.

Печат

Скопие: „Absolute Modern“ – конкурс за 2016 г.

.

425 skopjeВ рамките на подкрепяната от ТРАДУКИ резидентска програма „Absolute Modern“ издателство Готен в Скопие обявява конкурс за стипендии за 2016 г. Авторки и автори, преводачки и преводачи от Югоизточна Европа (Словения, Хърватия, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, България и Румъния) могат да кандидатстват до 15 февруари 2016 г. за четириседмичен престой в македонската столица.

проектен партньор

traduki partners 2014 d