Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Творчески разговор с Лейла Каламуич и Таня Ступар Трифунович в Белград

.

465 kalamujic trifunovicВ сътрудничество с Regional Cooperation Council (RCC) ТРАДУКИ отправи покана за литературен следобед с писателките Лейла Карамуич от Сараево и Таня Ступар Трифунович от Баня Лука. В разговора с Хана Стоич и Ненад Шебек двете авторки от Босна и Херцеговина представиха себе си и творчеството си.

Печат

Литературна вечер с македонския поет Тихомир Янчовски в Сараево

.

454 jancovskiПрез май 2016 г. македонският поет Тихомир Янчовски беше гост на Европейската резидентска програма в Сараево, поддържана от ТРАДУКИ и ПЕН-Центъра на Босна и Херцеговина. На 19 май гостът се представи на публиката в арт-кино „Критерион”, помощници му бяха модераторът Ахмед Бурич, певицата Добрила Грашеска и художничката Цветанка Йованова-Хермес. Поетично изкуство, музика и живопис се сляха във впечатляващо единство.

Печат

Шести Международен литературен фестивал POLIP в Прищина

.

455 polipОт 13 до 15 май Qendra Multimedia организира шестото издание на Международния литературен фестивал „POLIP“. В рамките на разнообразната програма, включваща четения, дискусии, работилници и концерти, прозвучаха гласовете на автори и авторки от региона и други европейски страни. Темата на тазгодишния фестивал беше “Literature in the desert of the real”, а участниците се фокусираха върху възхода на дяснопопулистките партии в Европа, хуманитарната криза с бежанците, въпроса за идентичността и родината, а също и върху въпроса за моралните позиции при трактовката на тези чувствителни теми.

проектен партньор

traduki partners 2014 d