Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Kолко се познаваме: Литературна вечер с Милан Раковац в Сараево

.

304 sarajevoUnter dem Titel Koliko se poznajemo (Колко се познаваме) на 25 септември 2014 г. в Сараево се проведе литературна вечер с хърватския писател Милан Раковац, стипендиант на Европейската резидентска програма, в която участваха Ирена Урбич, художествен директор на форум „Томица“, босненско-херцеговинските писатели  Ахмед Бурич, Ферида Дуракович и Фарук Шехич.

Печат

Резидентска програмата „Kрокодил“ в Белград – конкурс за 2015 г.

.

304 krokodilСдружение KРОКОДИЛ  обявява конкурс за едномесечен работен престой в Белград през 2015 г. В конкурса могат да участват писатели, есеисти, колумнисти, автори на театрални пиеси и преводачи от Босна и Херцеговина, Черна гора, Хърватия, Словения, Македония, Албания, България и Румъния. Престоят е свързан със стипендия в рамките на 800 евро. Крайният срок за кандидатстване в конкурса е 31.10.2014г.

Печат

Радио multicult.fm интервюира TРАДУКИ

.

multicult.fmЖаклин Росети от радио multicult.fm разпита Антие Конциус и Айлин Ригер за дейностите на ТРАДУКИ.

Редактор и водещ: Жаклин Росети

Печат

Конкурс: В търсене на следите. Справяне с тоталитарното наследство в Хърватия

.

300a ausschreibung© Edi MaticФондация Роберт Бош в сътрудничество с Литературна къща Берлин и с Херта Мюлер отпуска две до четири стипендии в размер от 6000 до 12000 евро за проекти в Хърватия, които са посветени на справянето с тоталитарното наследство в страната.

Печат

Резидентска програма „Марко Марулич“ в Сплит – конкурс за 2015 г.

.

171 splitС подкрепата на ТРАДУКИ, на министерството на културата на Хърватия, на жупанството Сплит-Далмация и на града Сплит сдружение KУРС ще продължи провеждането на резидентската програма „Марко Марулич“ и през 2015 г. До 15 ноември автори и преводачи могат да кандидатстват за стипендия за едномесечен престой в Сплит.