Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Обявена е стипендия „Шрите“ за 2019 г.

.

berlin uebersetzerwerkstattИ през следващата година фондация „С. Фишер“ ще подкрепя преводачки и преводачи на немскоезична литература чрез стипендиите „Шрите“ (Стъпки). Тази стипендия за престой в Литературен колоквиум Берлин (LCB) се отпуска за един месец и е в размер на 2000 евро. За нея могат да кандидатстват преводачки и преводачи от Полша, Беларус, Украйна, Унгария, Словения, Хърватска, Сърбия, Черна гора,  Босна и Херцеговина, Косово, Македония, България, Румъния, Молдова, Албания и Турция.

Печат

Tirana In Between: Барбара Корун разтоваря с албански поетеси

.

653 korun barbaraПрез юли словенската поетеса Bарбара Корун гостува в албанската столица в рамките на подкрепената от ТРАДУКИ резидентска програма „POETEKA – Tirana In Between“. По време на пребиваването си тя се срещна с албански поетеси, а една от целите на срещата беше и подготвянето на програма за обмен, при която албански и словенски поетеси ще си разменят посещения и взаимно ще се превеждат.

Печат

Фестивал на световната литература в Загреб и Сплит

.

652 frakturaОт 2 до 8 септември хърватското издателство Фрактура представи шестото издание на Фестивала на световната литература. Литературното и културно събитие, подкрепяно от ТРАДУКИ, всяка година привлича все повече посетители с богата си програма в Загреб и Сплит – в новото издание над 6 500 души се включиха в разнообразните разговори, подиумни дискусии, прожекции на филми и художествени изложби.

проектен партньор

traduki partners 2014 d