Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Гостуващият писател Свен Попович впечатли белградската публика

.

562 popovic svenПрез юни хърватският автор Свен Попович, най-младият гост на KРОКОДИЛ, отседна за четири седмици в Къщата за писатели (Куча за писце) в Белград. Писателят е стипендиант на резидентска програма. По време на престоя си той работи над новата си книга и над английския превод на първия си сборник с разкази.

Печат

Австрийска програма Artists-in-Residence 2018

.

561 residenceФедералното канцлерство на Австрия в сътрудничество с KултурКонтакт Австрия  предоставя за 2018 г. петдесет резидентски стипендии за творчески престой в страната (Виена и Залцбург). Стипендиите трябва да послужат за запознаване с австрийската артистична и културна сцена и за създаване на контакти с австрийски творци. Предлагат се посещения в галерии, ателиета и музеи, контакти с писателски и издателски кръгове, а също и достъп до музикалния живот във Виена и Залцбург.

Печат

Международен литературен фестивал „Bookstan“ в Сараево

.

560 bookstanОт 4 до 7 юли в Сараево се проведе Вторият международен литературен фестивал Bookstan. Организаторите от Buybook предложиха разнообразна програма от четения, разговори, дискусии, изложби и работилници. На фокус тази година бяха темите за съседството и променливите идентичности. С подкрепата на ТРАДУКИ пред публика се изявиха Неля Веремай (Германия/Русия), Tадей Голоб и Горан Войнович (Словения), Румена Бужаровска и Tихомир Янчовски (Mакедония). Катя Стергар от Словенската агенция за книгата JAK и представителка на ТРАДУКИ се присъедини към дискусията на тема „Малки езици, преводачески политики“.

проектен партньор

traduki partners 2014 d