Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Фестивал на световната литература в Загреб и Сплит

.

652 frakturaОт 2 до 8 септември хърватското издателство Фрактура представи шестото издание на Фестивала на световната литература. Литературното и културно събитие, подкрепяно от ТРАДУКИ, всяка година привлича все повече посетители с богата си програма в Загреб и Сплит – в новото издание над 6 500 души се включиха в разнообразните разговори, подиумни дискусии, прожекции на филми и художествени изложби.

Печат

Нов конкурс по програмата „Гренцгенгер“

.

651 grenzgaenger by marco lehmbeckФондация „Роберт Бош“ и Литературният колоквиум Берлин отново обявяват конкурс по Програма „Гренцгенгер“ (букв.: някой, който преминава границата). За първи път се приемат кандидатури за всички африкански страни.

Печат

Конкурс: Програма Artists-in-Residence 2019

.

646 artist in residenceФедералното канцлерство на Република Австрия в сътрудничество с KултурКонтакт Австрия ще предостави за 2019 г. 50 стипендии за резидентски престой в страната. По тази програма могат да кандидатстват дейци на културата от чужбина, включително писател(к)и и преводач(к)и на художествена литература. Участието в конкурса се извършва през онлайн-платформата artists-in-residence-austria. Краен срок за подаване на документи: 30 септември 2018.

проектен партньор

traduki partners 2014 d