Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Читателска есен за деца и младежи в Сараево

.

586 leseherbstС подкрепата на ТРАДУКИ и в сътрудничество с много други партньори от Сараево Гьоте-институт Босна и Херцеговина организира в периода 23.-30. септември за втори път „Есен на четенето“ – читателски фестивал за деца и младежи от 4 до 17 години. Разнообразната програма включваше четения, многобройни работилници и кинопрожекции, театрални представления и изложби. Така децата и младежите, които се включиха във фестивала, можеха изцяло да потънат в света на книгите и разказаните истории.

Печат

Гостуващ писател: Драголюб Станкович за първи път в Сараево

.

580 stankovic dragoljubПрез септември сръбският писател Драголюб Станкович получи четириседмична стипендия за творчески престой в Сараево. За него тази възможност имаше специално значение, тъй като в цялостното си творчество и особено в новоизлезлия роман Beogradski kiklop се занимава с 90-те години, а те неизменно включват и войната в Босна.

Печат

Tirana in Between: Работилница по повод Международния ден на преводача с участието на госта Гашпер Малей

.

580 malej gasperПрез септември словенският писател и преводач Гашпер Малей посети Тирана, а там културната организация POETEKA го приветства с „Добре дошъл“ като гост на подкрепената от ТРАДУКИ резидентска програма „Tirana in Between“.

проектен партньор

traduki partners 2014 d