Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Нов конкурс по програмата „Гренцгенгер“

.

651 grenzgaenger by marco lehmbeckФондация „Роберт Бош“ и Литературният колоквиум Берлин отново обявяват конкурс по Програма „Гренцгенгер“ (букв.: някой, който преминава границата). За първи път се приемат кандидатури за всички африкански страни.

Печат

Конкурс: Програма Artists-in-Residence 2019

.

646 artist in residenceФедералното канцлерство на Република Австрия в сътрудничество с KултурКонтакт Австрия ще предостави за 2019 г. 50 стипендии за резидентски престой в страната. По тази програма могат да кандидатстват дейци на културата от чужбина, включително писател(к)и и преводач(к)и на художествена литература. Участието в конкурса се извършва през онлайн-платформата artists-in-residence-austria. Краен срок за подаване на документи: 30 септември 2018.

Печат

Австрийското външно министерство обяви стипендии за гостуващи писатели във Виена, зона за култура „Музеумсквартир“: конкурс за 2019 г.

.

641 bmeiaАвстрийското Министерство за Европа, интеграцията и външните работи (BMEIA) ще продължи резидентската програма за писателки и писатели от Югоизточна Европа и през 2019 г. В новия конкурс програмата е разширена и включва и други страни от Централна и Източна Европа. Резидентските престои започват от 1 януари 2019 г. и са с продължителност от два месеца.

проектен партньор

traduki partners 2014 d