Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

“Absolutely modern”: Ренато Баретич гостува в Скопие

.

559 bareticВ рамките на подкрепяната от ТРАДУКИ резидентска програма „Absolutely modern“ през юни издателство Готен поздрави гост от Хърватия: В продължение на четирите седмици в Скопие Ренато Баретич се посвети на сценария на следващите два епизода от телевизионната поредица Crno-bijeli svijet. Гостът работи и върху комедия, предвидена за загребския театър „Сцена Горица“.

Печат

Резидентска програма в Сараево: Разговор с писателя Петър Андоновски

.

558 andonovskiПрез юни младият македонски писател Петър Андоновски гостува в Сараево. В рамките на резидентската програма за писатели(к)и и преводач(к)и в продължение на четири седмици той живя и работи в столицата на Босна и Херцеговина. На 21 юни в разговор с Aхмед Бурич гостът се представи на сараевската публика и разказа за първите си стъпки като творец, за първата си публикувана книга, а също и за мястото на литературата в македонското общество.

Печат

Поетесата Люлета Лешаняку е гостуваща писателка в Прищина

.

557 pristinaПрез юни като гост на резидентската програма “Prishtina has no river” албанската поетеса Люлета Лешаняку беше настанена в писателското жилище на столицата на Косово. На 21 юни в галерия „Моне“ тя чете свои стихове и участва в последвалата дискусия, модерирана от Агрон Байрами.

проектен партньор

traduki partners 2014 d