Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

През есента ще стартира нова резидентска програма в Четине. Срок за кандидатстване: 10 август

.

555 cetinje„Литературна резиденция в Четине – писатели в историческата столица“ е новото допълнение в палитрата на подкрепяните от ТРАДУКИ резидентски програми. Писател(к)и и преводач(к)и от Югоизточна Европа получават по този начин възможност да кандидатстват за творчески престой в Черна гора. В сътрудничество с ТРАДУКИ издателство Oтворени културни форум (OKF) обявява три стипендии за месеците септември, октомври и ноември. Краен срок за кандидатстване: 10 август 2017 г.

Печат

Про Хелвеция подкрепя представянето на швейцарски книги в чужбина

.

554 prohelvetiaШвейцарската културна фондация Про Хелвеция предоставя на участниците в литературната и издателска сцена годишно по 200 000 швейцарски франка за промотирането на швейцарска книга в чужбина. Фондацията поставя специален акцент върху дейностите в полза на книги, посветени на изкуството и хората на изкуството, на фотографията, дизайна, а също и на детската и младежка литература.

Печат

„Укротяване на мрака“: KРОКОДИЛ 2017

.

553 krokodilОт 16 до 18 юни провежданият в Белград регионален „Литературен фестивал против скуката и летаргията“ – съкратено на сръбски език „КРОКОДИЛ“ – отново привлече многобройни посетители. Деветото издание на фестивала, станал междувременно известен и извън тесните регионални граници, беше подкрепено от ТРАДУКИ и от фондация „С. Фишер“.

проектен партньор

traduki partners 2014 d