Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Резидентска програма „Absolute Modern“: Неджад Ибрахимович гостува в Скопие

.

579 ibrahimovic nedzadКато гост на резидентска програма „Absolute Modern“ босненският писател Неджад Ибрахимович пребивава през септември в Скопие. По време на престоя си той се включи в литературно четене в рамките на Фестивала на краткия разказ „Друга приказна“, успя също така и да се запознае с културното и историческо значение на македонската столица, посети Охрид и Струга и обмени опит и мисли със свои колеги-писатели.

Печат

Ивана Бодрожич гостува в Бургенланд

.

578 bodrozicПрез 2017 година литературният акцент в работата на Федералното министерство за интеграцията, Европа и външните работи на Австрия и в дейността на ТРАДУКИ бе поставен върху Хърватия. В тази връзка през октомври Литературната къща в Матерсбург и Научният институт на хърватите в Бургенланд съвместно организираха четене на писателката Ивана Бодрожич в Tраусдорф/Трайщоф.

Печат

4 държави 1 език: В неделя в Белград се открива 62. Международен панаир на книгата

.

577 belgradНа 22 октомври в Белград ще започне 62-ят Международен панаир на книгата. Тазгодишната програма на панаира е под надслов 4 държави 1 език и е разработена и организирана от ТРАДУКИ под ръководството на Хана Стоич. Като почетен гост този път няма да бъде представяна отделна страна, а един език. Така до 29 октомври във фокуса на Белградския панаир на книгата ще стои немският език.

проектен партньор

traduki partners 2014 d