Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Словенският съюз на писателите обявява конкурс за творчески престой в Любляна

.

576 ausschreibungСловенският съюз на писателите (Društvo slovenskih pisateljev) обявява възможността за 12 творчески гостувания през 2018 г. в някогашния дом на словенския писател Дане Зайц. Писател(к)и и преводач(к)и, проявяващи интерес към това предложение, могат да кандидатстват до 31 октомври 2017 г. за четириседмичен престой в разположеното в центъра на града жилище.

Печат

16-ти Международен литературен празник „Поетични извори 2017“

.

579 poetische quellenС подкрепата на ТРАДУКИ от 23 до 27 август се проведе 16-то издание на Международния литературен празник „Поетични извори“. С помощта на художествения ръководител Михаел Шолц в съседните градове Бад Оенхаузен и Льоне (Източна Вестфалия-Липе) беше представена впечатляваща програма, в която се включиха общо 34 авторки и автори, философи, преводачки и преводачи, публицисти и музиканти от общо 7 страни. В резултат на новосъздаденото сътрудничество със сараевския поетичен фестивал „Сараевски дни на поезията“, инициирано от Джевад Карахасан и Михаел Шолц, първото събитие на празника беше посветено на Сараево и на босненско-херцеговинската култура.

Печат

Премиера на романа „Пирей“ от Ретре М. Андреевски в Берлин

.

574 andreevskiПодкрепеният от ТРАДУКИ превод на немски език на култовия македонски роман Пиреј от Петре М. Андреевски излезе през м. август 2017 г. под заглавие Quecke в издателство Гуголц. На 29 септември 2017 г. се състоя и тържествена премиера на романа, организирана в сътрудничество с книжарница Годолт.

проектен партньор

traduki partners 2014 d