Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Обявена е нова резидентска стипендия на CEI за млади писателки и писатели

.

218 ceiВ сътрудничество със Съюза на словенските писатели Централноевропейската инициатива (CEI) обяви резидентска стипендия за млади автори и авторки. Тримесечният престой може да бъде проведен във всяка една от страните, членуващи в CEI, според избора на кандидата. Победителят в конкурса ще вземе участие и в Международния литературен фестивал „Виленица“ през септември 2017 г.

Печат

Подиумна дискусия на тема „Югоизточна Европа между пробуждането и отрезвяването“

.

516 soeСъс съдействието на ТРАДУКИ в рамките на Откритото общо годишно събрание на Дружеството за Югоизточна Европа на 25 февруари в Хале се проведе подиумна дискусия на тема „Югоизточна Европа между пробуждането и отрезвяването. Погледът на писателите от региона“. Присъстващите на събитието гости проследиха с интерес увлекателния разговор, модериран от Хана Стоич, в който участваха писателите Илир Фера, Федя Филкова и Джевад Карахасан.

Печат

Резидентска програма “Mарко Марулич“: Градимир Гойер и Даниел Банулеску в Сплит

.

515 splitС престоя на писателите Градимир Гойер (Босна и Херцеговина) и Даниел Банулеску (Румъния) сдружение „КУРС“ в Сплит приключи успешно още една година от съществуването на подкрепяната от ТРАДУКИ резидентска програма „Марко Марулич“. През 2017 г. организаторите отново ще посрещнат авторки и автори, преводачки и преводачи в столицата на Далмация Сплит.

проектен партньор

traduki partners 2014 d