Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

България се присъедини към Литературната мрежа ТРАДУКИ

.

670 beitritt bulgarienНа 14 декември 2018 г. със сърдечни поздравителни думи ръководителката на фондация „С. Фишер“ Антие Конциус приветства присъединяването на България към Литературната мрежа ТРАДУКИ. В рамките на тържествата по повод 10-годишния юбилей на ТРАДУКИ в София г-жа Конциус и зам.-министърката на културата Амелия Гешева подписаха в Мраморното фоайе на Националния дворец на културата рамковото споразумение. Добре дошла, България!

Печат

Резидентска програма „Марко Марулич“: Винко Мьодерндорфер гостува в Сплит

.

672 vinkoПрез ноември известният словенски писател, сценарист и режисьор Винко Мьодерндорфер гостува на сдружение KУРС като стипендиант по резидентска програма. През четириседмичния си престой той се посвети на работата над новото си произведение. Запозна се и представители на Словенското културно дружество „Триглав“.

Печат

10 години ТРАДУКИ в Румъния: Литературен разговор с Габриела Адаместяну и Инго Шулце

.

669 bukarestДесетгодишното съществуване на Литературната мрежа ТРАДУКИ успя да изгради важен мост между румънската и немската литературна сцена. По този повод на 22 ноември в Букурещ се състоя румънско-немска литературна вечер с Габриела Адаместяну и Инго Шулце.

проектен партньор

traduki partners 2014 d