Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Aлександър Мойси и изкуството на съвършената смърт – литературно турне в Косово

.

618 moissiВ началото на 2000 г. в берлинското издателство „Аргон“ излезе биографията на звездата на театъра от началото на 20-ти век Александър Мойси, написана от журналиста Рюдигер Шапер: Moissi. Triest, Berlin, New York. Eine Schauspielerlegende [Мойси. Триест, Берлин, Ню Йорк. Една легенда на театъра]. Неотдавна книгата беше преведена на албански език от Фериде Бериша и издадена от издателство ПA, Прищина, а авторът й осъществи през април 2018 г. литературно турне в Косово, подкрепено от ТРАДУКИ.

Печат

Среща на партньорите на ТРАДУКИ в Черна гора

.

615 montenegroОт 23 до 25 април партньорите в Литературна мрежа ТРАДУКИ се събраха на редовна работна среща в Подгорица и Четате. На свое заседание Програмната комисия на ТРАДУКИ реши да бъдат подкрепени 45 нови превода, които ще излязат през 2018 и 2019 г.

Печат

Белградският писател Мирослав Чурчич гостува на „Tirana in Between“.

.

614 miroslav curcicКато първи гост на тазгодишното издание на резидентска програма „Tirana in Between“ през март белградският писател Mирослав Чурчич отседна в албанската столица. По време на престоя си той активно се включи в културния живот на Тирана, посети редица градове и създаде добри контакти с преводачи и творци на изкуството. Впечатленията си той съхрани в дневника на пътуването и фотографиите си.

проектен партньор

traduki partners 2014 d