Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Гостуващи писатели: Конкурс за участие в “Reading Balkans 2018”

.

572 balkanПодкрепяните от ТРАДУКИ литературни резидентски програми в Белград, Ново Место, Прищина, Сараево, Скопие, Сплит и Тирана от 2018 г. ще бъдат подпомагани допълнително в рамките на програмите на Европейския съюз „Creative Europe“. Проявяващите интерес писателки и писатели от Югоизточна Европа (Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Македония, Румъния, Сърбия, Словения, Хърватия и Черна гора) могат да заявят кандидатурите си за обявените стипендии за творческо гостуване до 25 октомври 2017 г. Ще бъдат финансирани общо 21 резидентски престоя (по четири седмици) през периода 1 март – 31 юли.

Печат

Литературен фестивал „Полигон“ в Мостар: Четения, дискусии, кино, музика и литературен пикник

.

571 poligonС подкрепата на ТРАДУКИ, на културната фондация „Алианц“ и на община Мостар организаторите на литературния фестивал „Полигон“ за трети път поканиха обществеността да посети разнообразната фестивална програма, открита с няколко предварителни събития на 20 септември в Сплит и продължила до 25 септември в Мостар.

Печат

POETEKA – Tirana in Between: Шпетим Селмани

.

568 selmaniПрез август косовският писател и актьор Шпетим Селмани беше гост на подкрепената от ТРАДУКИ резидентска програма „POETEKA – Tirana in Between“ в албанската столица и успя да отрази впечатленията и преживяванията си в нови текстове още по време на пребиваването си.

проектен партньор

traduki partners 2014 d