Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Стефан Тонтич отличен с наградата за превод „Милош Н. Джурич“

.

514 tonticСтефан Тонтич беше отличен с престижната награда за превод „Милош Н. Джурич“, връчвана от Съюза на сръбските преводачи на художествена литература, за подкрепения от ТРАДУКИ превод на сръбски език на избрани стихове от Петер Хухел под заглавие Teofrastov vrt. Честито на Стефан Тонтич и поздравления за успешния превод.

Печат

Поетека - Tirana In Between: Конкурс за резидентски стипендии за 2017 г.

.

512 tiranaЗа пети последователен път „Поетека” обявява стипендии в рамките на резидентска програма“Tirana In Between”. Културното сдружение в сътрудничество с ТРАДУКИ и Министерството на културата на Албания кани кандидатки и кандидати от Югоизточна Европа да участват в конкурса за четириседмично гостуване в Тирана до 15 февруари 2015 г.

Печат

Absolute Modern 2017 – конкурс за резидентски престои в Скопие

.

425 skopjeИздателство ГОТЕН в Скопие обявява нови стипендии за творчески престой през 2017 г. по резидентска програма „Absolute Modern“, подкрепяна от ТРАДУКИ. Проявилите интерес автор(к)и и преводач(к)и от Югоизточна Европа (Словения, Хърватия, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, България и Румъния) могат да кандидатстват до 10 февруари 2017 г. за четириседмичен престой в македонската столица.

проектен партньор

traduki partners 2014 d