Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Мустафа Звиздич гостува в Сплит

.

539 splitПрез април босненско-херцеговинския писател Mустафа Звиздич пристигна в Сплит, където гостува като стипендиант на подкрепяната от ТРАДУКИ резидентска програма „Maрко Марулич“ и отседна в писателското жилище на Сдружение KУРС. Заедно с писателката от Сплит Нада Топич той се представи на читателската публика на 12 май и участва в Литературна вечер Диску(р)сия и в разговор с модератора Марио Главаш.

Печат

Белградската резидентска програма „Kуча за писце“

.

535 krokodilСдружение КРОКОДИЛ стартира тазгодишната си резидентска програма с три писателки, които пребиваваха с подкрепата на ТРАДУКИ по четири седмици в писателската къща „Куча за писце“ и имаха възможност да работят върху нови творчески проекти и да се представят на читателската публика в Сърбия.

Печат

„Tirana in Between“: Даим Мифтари

.

538 miftari smallПрез април Поетека поздрави първия гост за 2017 г. на подкрепяната от ТРАДУКИ резидентска програма “Tirana in Between”: това беше албанският поет от Македония  Даим Мифтари. По време на престоя си той беше част от културния живот в Тирана. Студенти от Факултета по драматургия подготвиха пърформанс по негови стихове. Заедно с Ариан Лека, преподавател в Университета по изкуствата, гостът изнесе две лекции за трансграничната културна идентичност на албанците.

проектен партньор

traduki partners 2014 d