Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Ивана Бодрожич гостува в Бургенланд

.

578 bodrozicПрез 2017 година литературният акцент в работата на Федералното министерство за интеграцията, Европа и външните работи на Австрия и в дейността на ТРАДУКИ бе поставен върху Хърватия. В тази връзка през октомври Литературната къща в Матерсбург и Научният институт на хърватите в Бургенланд съвместно организираха четене на писателката Ивана Бодрожич в Tраусдорф/Трайщоф.

Печат

4 държави 1 език: В неделя в Белград се открива 62. Международен панаир на книгата

.

577 belgradНа 22 октомври в Белград ще започне 62-ят Международен панаир на книгата. Тазгодишната програма на панаира е под надслов 4 държави 1 език и е разработена и организирана от ТРАДУКИ под ръководството на Хана Стоич. Като почетен гост този път няма да бъде представяна отделна страна, а един език. Така до 29 октомври във фокуса на Белградския панаир на книгата ще стои немският език.

Печат

Словенският съюз на писателите обявява конкурс за творчески престой в Любляна

.

576 ausschreibungСловенският съюз на писателите (Društvo slovenskih pisateljev) обявява възможността за 12 творчески гостувания през 2018 г. в някогашния дом на словенския писател Дане Зайц. Писател(к)и и преводач(к)и, проявяващи интерес към това предложение, могат да кандидатстват до 31 октомври 2017 г. за четириседмичен престой в разположеното в центъра на града жилище.

проектен партньор

traduki partners 2014 d