Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Програма „Паул Целан“, Виена 2018/19

.

325 paul celan ausschreibungИнститутът за науките за човека (IWM) обявява новите стипендии за 2018/19 г. по програмата Паул Целан, насочена към преводачки и преводачи. Програмата подкрепя превода между източно- и западноевропейски езици или между два източноевропейски езика на утвърдени текстове и ключови произведения в областта на хуманитаристиката, социалните науки и културологията. Краен срок за кандидатстване по програмата за стипендия и престой във Виена с продължителност три до шест месеца: 18 март 2018 г.

Печат

Фестивал на детската литература KРОКОДОКОДИЛ 2017 в Белград

.

596 krokodokodil„Пътешествие към центъра на книгата“, това беше мотото на Петия детски литературен фестивал в Белград KРОКОДОКОДИЛ, който отново представи на децата и младежите света на книгите в мултимедийна форма. В сътрудничество с актьорите от Младежкия театър Дадов сдруженията KРОКОДИЛ и OK организираха на 17-и ноември представления по различни детски книги.

Печат

Absolute Modern: Елифе Красничи в Скопие

.

595 elife krasniqiПоследната стипендиантка за годината на подкрепяната от ТРАДУКИ резидентската програма „Absolute Modern“ беше косовската писателка Eлифе Красничи, която четири седмици живя и работи в Скопие. По време на престоя си тя работи върху новата си стихосбирка и докторската си дисертация.

проектен партньор

traduki partners 2014 d