Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Василе Ерну гостуващ писател в Сплит

.

569 splitНа 29 август в рамките на поредицата „Диску(р)сия“ Василе Ерну се представи пред литературно изкушената публика в Сплит. Румънският автор е смятан за един от най-значимите представители на съвременната източноевропейска литература и през август беше стипендиант на подкрепяната от ТРАДУКИD резидентска програма на Сдружение KУРС „Марко Марулич“. По време на престоя си в крайбрежния далматински град Василе Ерну работи върху последната част от трилогията си Mică trilogie a marginalilor.

Печат

„Tirana in Between“: Ясна Шамич на гости в Албания

.

566 samic jasnaПрез юли културната организация Поетека поздрави писателката и преводачка от Сараево като гостенка на подкрепяната от ТРАДУКИ резидентска програма “Tirana in Between”. По време на престоя си, богат на пътувания, посещения в музеи и исторически забележителности, а също и на срещи с колежки и колеги, Ясна Шамич успя да събере многобройни впечатления.

Печат

Стефан Чапалику създава познанства в артистичните и театрални среди в Сплит

.

565 capalikuПрез юли албанският драматург Стефан Чапалику беше гостуващ писател в Сплит. По време на четириседмичния си престой в рамките на резидентската програма „Марко Марулич“, която Сдружение KУРС организира от 2010 г. с подкрепата на ТРАДУКИ, писателят завърши ръкописа на новата си книга и създаде познанства в артистичните и театрални среди. Заедно с босненско-херцеговинския театрален режисьор Дино Мустафич той беше гост във „Вила Далмация“.

проектен партньор

traduki partners 2014 d