Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Reading Balkans: Ален Бърлек в Тирана

.

695 brlekХърватският поет Ален Бърлек пребивава през април 2019 г. в албанската столица в рамките на резидентска програма „Tirana in between“ и отбеляза там Световния ден на книгата. В Тирана гостът работи над новите си текстове, обмени опит с младите албански творци и участва в много културни събития. Включи се в проведения на 11 и на 17 април дебат по темата „Meeting with the Past“, посветен на посттоталитарното и следвоенно наследство на Албания и на страните от бивша Югославия.  

Печат

Етем Мандич е гостуващ писател в Сплит

.

697 mandicЧерногорският учен и писател Eтем Мандич през април 2019 г. беше гост на резидентска програма „Марко Марулич“ на сплитското сдружение KУРС. По време на престоя си той опозна града и обмени опит с местните писателки и писатели. Посещенията на известните забележителности на града, например на Диоклециановия палат, но също и на библиотеките и книжарниците вдъхновиха госта за кратък разказ, който ще бъде първият в новия сборник на писателя и освен това ще бъде публикувана в списание ARS на Otvoreni Kulturni Forum (OKF) в Четине.

Печат

Reading Balkans: Марко Видойкович в Ново место

.

694 vidojkovicПрез март 2019 г. сръбският писател, музикант, телевизионен водещ и активист за правата на човека Марко Видойкович прекара почти месец като гостуващ писател в словенския града Ново место. Там той работи над новата си книга и в две литературни четения се представи на словенската публика.

Medien: Delo, Delo, RTV SLO, Dolenjski List

проектен партньор

traduki partners 2014 d