Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Едо Попович в Литературния форум на провинция Хесен

.

spieler
По покана на Литературен форум Хесен хърватският писател Едо Попович ще представи днес в Мусонната кула във Франкфурт романа си „Играчите" . Книгата излезе през м. март тази година в издателство Воланд & Квист в превод на Алида Бремер. Водещ на събитието е Мартин Мария Шварц от Радио Хесен.

Литературното четене се провежда в сътрудничество с мрежата ТРАДУКИ, която подпомогна финансово и превода на немски език на романа.
Печат

Фестивал на ХАЛМА в Словения

.

logo_halma
ТРАДУКИ подкрепи финансово участието на двама автори от Югоизточна Европа във фестивала на ХАЛМА "What's new in European literature" в Ново место, Словения. Фестивалът на ХАЛМА се проведе от 16 до 19 септември 2009 г. Подробна информация може да прочетете на страниците на блог на фестивала.
Програма (pdf)
Печат

ПОЕТЕКА – Международен поетичен фестивал, 21-27.09.2009 г. в Берат, Дурас, Елбасан, Тирана

.

poeteka_2
Посетителите на поетичния фестивал
Международният поетичен фестивал ПОЕТЕКА, победител на Cult Academy Award за "Най-добро културно събитие на годината", тази година ще се проведе за пети път и ще представи 20 поети от различни страни. Много мероприятия, запланувани за тази година, ще бъдат посветени на автори от региона и на тяхното поетично творчество.

проектен партньор

traduki partners 2014 d