Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

“Крокодил” на път

.

pula_krokodil
Rock'n'roll animal
Белградският литературен фестивал „Крокодил", който в началото на лятото отпразнува премиера с подкрепата на ТРАДУКИ и на който бяха представени различни автори от региона на Югоизточна Европа, потегли на зимно пътуване - за Хърватия. По време на Панаира на книгата в Пула на 9 декември 2009 г. с подкрепата на ТРАДУКИ се проведе мероприятието "Крокодил на път". Преди Пула "Крокодил" посети сръбския град Инджия, но хърватският град Пула е първият в друга страна от региона, където се представя фестивалът.
Печат

Представяне на културата на Сърбия в София

.

sofia_serbien
"Дни на сръбската култура" в София
Особено събитие за ТРАДУКИ бе представянето в София на сръбски автори, организирано от сръбския ПЕН-център и подкрепено финансово от ТРАДУКИ. Подробна информация със снимки може да прочетете на страниците на Сръбското министерство на културата (на сръбски език).
Печат

Международни работни срещи в Хърватия

.

workshop_split
Работната среща за литературни посредници
Организирани от ТРАДУКИ и с подкрепата на Про Хелвеция и на Дружество КУРС от Сплит и в сътрудничество с Лайпцигския панаир на книгата и фондация "Роберт Бош", от 3 до 6 декември в Хърватия се проведоха две големи международни литературни срещи с участници от Германия, Швейцария, Австрия, Румъния, Турция, Испания, Албания, България, Словения, Сърбия, Босна и Херцеговина, Косово, Черна гора, Македония и Хърватия.

проектен партньор

traduki partners 2014 d