Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

„Кратка история на Германия“ представена в Белград

.

autoren_istorija
"Кратка история на Германия" на издателство Реклам бе преведена на сръбски език с подкрепата на ТРАДУКИ и излезе в белградското издателство "Албатрос Плус". В рамките на "Културни дни на Германия" на 3.11.2009 г. фондация "Конрад Аденауер" организира съвместно с издателството представяне на книгата
Печат

Първо издание

.

ekaterini
Преводачката Силвия Хинцман с издателя Лойце Визер
Навреме за Франкфуртския панаир на книгата, издателство Визер публикува романа "Екатерини" на Мария Кнежевич в превод на Силвия Хинцман.

За книгата:
Своенравната Екатерини, родена в Солун началото на миналия век, като малко момиче открива любовта си към цветни платове и изискани дрехи и започва шивашко обучение.

Печат

Йозеф Винклер на Панаира на книгата Интерлибер

.

winkler_josef
По време на Загребския панаир на книгата Интерлибер австрийският Културен форум от Загреб и издателство Лайкам Интернационал (Загреб) организираха литературно четене с австрийския автор Йозеф Винклер; авторът чете от своята книга, излязла с подкрепата на ТРАДУКИ „Ропонги". Водещ на вечерта бе германистът от Загреб Свьетлан Лацко Видулич; сред многобройната публика присъстваше и австрийският посланик в Хърватия Ян КИКЕРТ.

проектен партньор

traduki partners 2014 d