Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Reading Balkans: Марко Видойкович в Ново место

.

694 vidojkovicПрез март 2019 г. сръбският писател, музикант, телевизионен водещ и активист за правата на човека Марко Видойкович прекара почти месец като гостуващ писател в словенския града Ново место. Там той работи над новата си книга и в две литературни четения се представи на словенската публика.

Medien: Delo, Delo, RTV SLO, Dolenjski List

Печат

Пролетно заседание на Литературна мрежа ТРАДУКИ във Вадуц

.

693 vaduzОт 14 до 16 май на заседание на Литературната мрежа ТРАДУКИ в Лихтенщайн се събраха представители и представители на 11 страни, за да вземат решения за подкрепата на нови преводи и проекти. Работните заседания се провеждат на шест месеца в някоя от страните-членки. Така този път изборът падна на Вадуц, който възхити присъстващите с живописните кулиси на покритите със сняг планински върхове.

Печат

КОВАЧНИЦА ЗА ДЕБАТИ. САРАЕВО 1945 – 1992 – 2019

.

692 debattenschmiedeВъв виенския театър „Шаушпилхаус“ вечерта на 29 април Валтер Фамлер разговаря с преводачката и писателка Maша Дабич и босненско-херцеговинския писател Дамир Овчина. „КОВАЧНИЦАТА ЗА ДЕБАТИ. Сараево 1945 – 1992 – 2019“, проведена в памет на починалия автор на комикси Ахмед Муминович, привлече многобройна публика.

проектен партньор

traduki partners 2014 d