Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Reading Balkans: Обявени са резидентски стипендии за 2019 г. (Срокът е удължен)

.

reading balkansВ рамките на проекта Reading Balkans и през 2019 г. ще бъдат предоставени стипендии за резидентски престои. Обявени са общо 21 възможности за четириседмично пребиваване в Ново место, Белград, Скопие, Сплит, Тирана, Прищина и Сараево. Авторки и автори, които проявяват интерес, могат да кандидатстват за стипендиите до 4 ноември 2018 г.

Печат

Reading Balkans: Габриела Бабник в Скопие

.

657 babnikПрез август словенската писателка Габриела Бабник гостува с резидентска стипендия за четири седмици в Скопие, където издателство Готен я приветства с „Добре дошла“ в рамките на програмата Reading Balkans. Посещението си тя посвети на завършването на новия си роман, в който разглежда революционните събития в Буркина Фасо.

Печат

Мирко Божич – гостуващ писател в Сплит

.

656 bozic mirkoВ рамките на подкрепяната от ТРАДУКИ резидентска програма „Марко Марулич“ през август писателят Mирко Божич беше отседнал в писателския апартамент на Сдружение KУРС в Сплит. Гостът, автор основател на Мостарския литературен фестивал „Полигон“ използва предоставената му възможност, за да се запознае с литературния и културен живот в града.

проектен партньор

traduki partners 2014 d