Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Стефан Чапалику създава познанства в артистичните и театрални среди в Сплит

.

565 capalikuПрез юли албанският драматург Стефан Чапалику беше гостуващ писател в Сплит. По време на четириседмичния си престой в рамките на резидентската програма „Марко Марулич“, която Сдружение KУРС организира от 2010 г. с подкрепата на ТРАДУКИ, писателят завърши ръкописа на новата си книга и създаде познанства в артистичните и театрални среди. Заедно с босненско-херцеговинския театрален режисьор Дино Мустафич той беше гост във „Вила Далмация“.

Печат

“Absolute modern”: Найда Муйкич гостуващ писател в Скопие

.

564 mujkic naidaПрез юли босненско-херцеговинската поетеса Найда Муйкич беше гост на подкрепената от ТРАДУКИ резидентска програма“Absolute modern” в Скопие. Тя работи над новата си книга – сборник с кратки разкази и стихотворения. Престоя си поетесата използва за срещи с поетите от Скопие и за създаване на връзки в литературните среди на македонската столица. Издателство Готен, което организира програмата, подготви поетична вечер в Струмица, на която Найда Муйкич представи творчеството си пред читателската публика.

Печат

Резидентска програма в Сараево: Стефан Божкович

.

563 boskovic stefanЗа писателя Стефан Божкович от Черна гора четириседмичният резидентски престой беше отлична възможност да се посвети на новия си сборник с проза и да го огледа за последен път, преди томът да бъде отпечатан.

проектен партньор

traduki partners 2014 d