Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Преводачески дом Лоорен

.

looren_aussen
Драги преводачки и преводачи

Престоят в преводаческия дом Лоорен Ви дава възможност да работите концентрирано върху преводаческия си проект при идеални условия на труд и същевременно да поддържате обмена с колежки и колеги от цял свят.

Швейцарската културна фондация Про Хелвеция и преводаческия дом Лоорен усилват сътрудничеството в рамките на "Moving Words", централния концепт за подпомагане преводи на Про Хелвеция (2009-2011). Съвместната цел е насърчаването, посредничеството и придружението на преводи на творби из швейцарската литература в колкото е възможно повече държави и на колкото е възможно повече езици.

Швейцарската фондация Про Хелвеция подкрепя финансово преводачески работни престои. Можете да подадете молба за такава поддръжка ако превеждате творбата на швейцарски автор или на швейцарска авторка, или ако притежавате швейцарско поданство, респективно ако живеете в Швейцария от най-малко две години.

С щедрата подкрепа на Про Хелвеция ще можем да осъществим допълнителни преводачески работилници и да раздаваме и в бъдеще ежегодните преводачески стипендии Лоорен.

Всички обявявания и информации ще намерите на нашата нтернет страница.

проектен партньор

traduki partners 2014 d