Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Граѓа за убав роман. Поетска трилогија

Младенович, Драгана.

363 mladenovicВ този том са събрани три стихосбирки на Младенович: Tvornica[Фабрика], Omot Spisa [Подвързани страници] und Rodbina (излязла под заглавие Роднинство през 2011г. в двуезичната поредица tradukita poezio).

„Забележителното в поетичните цикли на Младенович е необичайната сценична форма, в която тя чрез малко фигури и запомнящи се стихове нахвърля портрет на обществото. Извършители, жертви и свидетели – всички те са белязани, измъчени и често потънали в мълчание. От една страна – изтласкване на вината, тиха болка – от другата.“ (Литературен фестивал Берлин)

Стихосбирката Граѓа за убав роман. Поетска трилогија [Материал за хубав роман. Поетична трилогия] Драгана Младенович излезе на македонски език (Откъс) в превод на Виктор Шиков в издателство Темплум, Скопие.

Начало на поетичната поредица tradukita poezio

28_tradukitaВ сътрудничество с виенското издателство ЕдиционКореспонденцен през 2010 г. ТРАДУКИ започна издаването на поетичната поредица tradukita poezio, в която се представят значими и непревеждани до момента на немски език поети от Югоизточна Европа. Всички томове на поредицата са подготвени с изключително внимание, изданията са двуезични, а преводите – от най-високо качество.