Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Австрийското външно министерство обяви стипендии за гостуващи писатели във Виена, зона за култура „Музеумсквартир“: конкурс за 2019 г.

.

641 bmeiaАвстрийското Министерство за Европа, интеграцията и външните работи (BMEIA) ще продължи резидентската програма за писателки и писатели от Югоизточна Европа и през 2019 г. В новия конкурс програмата е разширена и включва и други страни от Централна и Източна Европа. Резидентските престои започват от 1 януари 2019 г. и са с продължителност от два месеца.

На автор(к)ите се предоставя жилище в зоната за култура „Музеумсквартир”. В допълнение те ще получават всеки месец сумата от 1050 €. При пристигането на гостите във Виена домакините от Quartier21 ще им удържат сумата от 500 € обезпечителна гаранция, която ще бъде възстановявана преди отпътуването.

В конкурса могат да участват авторки и автори от следните страни: Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Македония, Румъния, Словения, Сърбия, Хърватия и Черна гора. За да бъдат избрани, кандидат(к)ите е нужно да имат публикации на родния си език и през последните три години да не са ползвали писателска стипендия за Виена.

Към формуляра за кандидатстване се добавят автобиография, списък на публикациите, списък на преведените на немски език произведения (ако има такива) и мотивационно писмо. Документите се изпращат по имейл на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..">Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. с предмет „Writer-in-Residence 2019“. Кандидатурите се приемат по всяко време.

Формуляр за кандидатстване