Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Къща за литература и превод в София: Конкурс за резидентски престои за 2018 г.

.

600 sofiaФондация „Следваща страница“ и Къщата за литература и превод в София обявяват конкурс за три четириседмични резидентски стипендии за писател(к)и и преводач(к)и. Целта на подкрепената от ТРАДУКИ програма е да насърчи литературния обмен между страните от Югоизточна Европа, а така също и между България и немскоезичното пространство. Крайният срок за кандидатстване е 1 март 2018 г.

Печат

Програма „Паул Целан“, Виена 2018/19

.

325 paul celan ausschreibungИнститутът за науките за човека (IWM) обявява новите стипендии за 2018/19 г. по програмата Паул Целан, насочена към преводачки и преводачи. Програмата подкрепя превода между източно- и западноевропейски езици или между два източноевропейски езика на утвърдени текстове и ключови произведения в областта на хуманитаристиката, социалните науки и културологията. Краен срок за кандидатстване по програмата за стипендия и престой във Виена с продължителност три до шест месеца: 18 март 2018 г.

Печат

Фестивал на детската литература KРОКОДОКОДИЛ 2017 в Белград

.

596 krokodokodil„Пътешествие към центъра на книгата“, това беше мотото на Петия детски литературен фестивал в Белград KРОКОДОКОДИЛ, който отново представи на децата и младежите света на книгите в мултимедийна форма. В сътрудничество с актьорите от Младежкия театър Дадов сдруженията KРОКОДИЛ и OK организираха на 17-и ноември представления по различни детски книги.

проектен партньор

traduki partners 2014 d