Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Среща на партньорите на ТРАДУКИ в Черна гора

.

615 montenegroОт 23 до 25 април партньорите в Литературна мрежа ТРАДУКИ се събраха на редовна работна среща в Подгорица и Четате. На свое заседание Програмната комисия на ТРАДУКИ реши да бъдат подкрепени 45 нови превода, които ще излязат през 2018 и 2019 г.

Печат

Белградският писател Мирослав Чурчич гостува на „Tirana in Between“.

.

614 miroslav curcicКато първи гост на тазгодишното издание на резидентска програма „Tirana in Between“ през март белградският писател Mирослав Чурчич отседна в албанската столица. По време на престоя си той активно се включи в културния живот на Тирана, посети редица градове и създаде добри контакти с преводачи и творци на изкуството. Впечатленията си той съхрани в дневника на пътуването и фотографиите си.

Печат

Artists-in-Residence: Селма Кулович е стипендиантка в „Музеумсквартир“, Виена

.

616 kulovicВ рамките на програмата Artists-in-Residence австрийското Федерално министерство за Европа, интеграция и външни работи (BMEIA) и тази година предостави на писател(к)и от Югоизточна Европа възможност за поредица от резидентски престои. Като първа гостенка на програмата понастоящем босненско-херцеговинската писателка Селма Кулович пребивава в жилището в „Музеумсквартир“, зоната за култура във Виена. Следващите гости за тази година са: Eрвина Халили, Лилиана Малетин, Mухарем Баздул, Aндрей Николаидис и Александра Михайлович.

проектен партньор

traduki partners 2014 d