Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Гостуващ писател: Драголюб Станкович за първи път в Сараево

.

580 stankovic dragoljubПрез септември сръбският писател Драголюб Станкович получи четириседмична стипендия за творчески престой в Сараево. За него тази възможност имаше специално значение, тъй като в цялостното си творчество и особено в новоизлезлия роман Beogradski kiklop се занимава с 90-те години, а те неизменно включват и войната в Босна.

Печат

Tirana in Between: Работилница по повод Международния ден на преводача с участието на госта Гашпер Малей

.

580 malej gasperПрез септември словенският писател и преводач Гашпер Малей посети Тирана, а там културната организация POETEKA го приветства с „Добре дошъл“ като гост на подкрепената от ТРАДУКИ резидентска програма „Tirana in Between“.

Печат

Резидентска програма „Absolute Modern“: Неджад Ибрахимович гостува в Скопие

.

579 ibrahimovic nedzadКато гост на резидентска програма „Absolute Modern“ босненският писател Неджад Ибрахимович пребивава през септември в Скопие. По време на престоя си той се включи в литературно четене в рамките на Фестивала на краткия разказ „Друга приказна“, успя също така и да се запознае с културното и историческо значение на македонската столица, посети Охрид и Струга и обмени опит и мисли със свои колеги-писатели.

проектен партньор

traduki partners 2014 d