Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Reading Balkans: Габриела Бабник в Скопие

.

657 babnikПрез август словенската писателка Габриела Бабник гостува с резидентска стипендия за четири седмици в Скопие, където издателство Готен я приветства с „Добре дошла“ в рамките на програмата Reading Balkans. Посещението си тя посвети на завършването на новия си роман, в който разглежда революционните събития в Буркина Фасо.

Печат

Мирко Божич – гостуващ писател в Сплит

.

656 bozic mirkoВ рамките на подкрепяната от ТРАДУКИ резидентска програма „Марко Марулич“ през август писателят Mирко Божич беше отседнал в писателския апартамент на Сдружение KУРС в Сплит. Гостът, автор основател на Мостарския литературен фестивал „Полигон“ използва предоставената му възможност, за да се запознае с литературния и културен живот в града.

Печат

Writers in Residence: Драгослава Барзут и Сараево

.

654 barzut dragoslavaПисателката и активистка на движението ЛТБГ през август гостува за четири седмици в столицата на Босна и Херцеговина в рамките на подкрепяната от ТРАДУКИ резидентска програма в Сараево. Своя престой тя посвети на новия си сборник с разкази и на подготовката за преиздаването на дебютната си книга Zlatni metak.

проектен партньор

traduki partners 2014 d