Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Нова резидентска програма на ТРАДУКИ в Букурещ

.

703 ausschreibungВ сътрудничество с Румънския литературен музей за първи път ТРАДУКИ предлага два резидентски престоя за писателки и писатели в Букурещ. Могат да кандидатстват автор(к)и от Албания, Босна и Херцеговина, България, Косово, Северна Македония, Словения, Сърбия,  Хърватия и Черна гора, както и преводач(к)и, които превеждат от румънски на немски или на езиците на гореизброените страни. Подкрепата за престоя включва стипендия от 800 евро и настаняване в Букурещ.

Печат

Обявени са новите стипендии за „Prishtina has no river 2019“

.

500 pristinaВ сътрудничество с ТРАДУКИ Qendra Multimedia обявява стипендии за творчески престой в рамките на програмата „Pristhina has no river“. За четириседмично пребиваване в Прищина (през септември, октомври и ноември) могат да кандидатстват писателки и писатели, преводачки и преводачи от Югоизточна Европа. Стипендията включва ползването на напълно обзаведено жилище, разходи по пътуването и сумата от 700,- евро. Краен срок за подаване на документи за конкурса: 15 март 2019.

Печат

„Emerging Writer on Tour“ 2019/2020: Конкурс за подкрепа на млади авторки и автори

.

673 ausschreibungВ сътрудничество с Международния литературен фестивал Cúirt (Ирландия) и Световния литературен фестивал на издателство „Фрактура“ (Хърватия) Международният литературен фестивал Виленица (Словения) обявява конкурс по проекта „Emerging Writer on Tour“. За участие в него могат да кандидатстват млади писателки и писатели (до 35 г.) от всички страни, включени в програмата Creative Europe. Проектът предвижда посещения на трите партньорски фестивала, свързани със съответен 10-дневен резидентски престой.