Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Reading Balkans: Обявени са резидентски стипендии за 2019 г. (Срокът е удължен)

.

reading balkansВ рамките на проекта Reading Balkans и през 2019 г. ще бъдат предоставени стипендии за резидентски престои. Обявени са общо 21 възможности за четириседмично пребиваване в Ново место, Белград, Скопие, Сплит, Тирана, Прищина и Сараево. Авторки и автори, които проявяват интерес, могат да кандидатстват за стипендиите до 4 ноември 2018 г.

Печат

Обявена е стипендия „Шрите“ за 2019 г.

.

berlin uebersetzerwerkstattИ през следващата година фондация „С. Фишер“ ще подкрепя преводачки и преводачи на немскоезична литература чрез стипендиите „Шрите“ (Стъпки). Тази стипендия за престой в Литературен колоквиум Берлин (LCB) се отпуска за един месец и е в размер на 2000 евро. За нея могат да кандидатстват преводачки и преводачи от Полша, Беларус, Украйна, Унгария, Словения, Хърватска, Сърбия, Черна гора,  Босна и Херцеговина, Косово, Македония, България, Румъния, Молдова, Албания и Турция.

Печат

Нов конкурс по програмата „Гренцгенгер“

.

651 grenzgaenger by marco lehmbeckФондация „Роберт Бош“ и Литературният колоквиум Берлин отново обявяват конкурс по Програма „Гренцгенгер“ (букв.: някой, който преминава границата). За първи път се приемат кандидатури за всички африкански страни.