Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Обявени са новите стипендии за „Prishtina has no river 2019“

.

500 pristinaВ сътрудничество с ТРАДУКИ Qendra Multimedia обявява стипендии за творчески престой в рамките на програмата „Pristhina has no river“. За четириседмично пребиваване в Прищина (през септември, октомври и ноември) могат да кандидатстват писателки и писатели, преводачки и преводачи от Югоизточна Европа. Стипендията включва ползването на напълно обзаведено жилище, разходи по пътуването и сумата от 700,- евро. Краен срок за подаване на документи за конкурса: 15 март 2019.

Печат

„Emerging Writer on Tour“ 2019/2020: Конкурс за подкрепа на млади авторки и автори

.

673 ausschreibungВ сътрудничество с Международния литературен фестивал Cúirt (Ирландия) и Световния литературен фестивал на издателство „Фрактура“ (Хърватия) Международният литературен фестивал Виленица (Словения) обявява конкурс по проекта „Emerging Writer on Tour“. За участие в него могат да кандидатстват млади писателки и писатели (до 35 г.) от всички страни, включени в програмата Creative Europe. Проектът предвижда посещения на трите партньорски фестивала, свързани със съответен 10-дневен резидентски престой.

Печат

Нощни светлини: Международна среща на преводачите на немскоезична литература

.

berlin uebersetzerwerkstattЛитературният колоквиум в Берлин (LCB) обявява конкурс за участие в Международната среща на преводачките и преводачите на немскоезична литература. По време на едноседмичния семинар от 17 до 24 март 2019 г. участниците ще получат възможността да се запознаят с актуални тенденции в развитието на немскоезичната литературна сцена и чрез лични контакти с автори, издатели и критици, а също и с колеги от другите страни да станат част от една разширяваща се литературна мрежа. Предвидено е и посещение на Лайпцигския панаир на книгата и презентация в Преводаческия център на града. Краен срок за кандидатстване:  20 ноември 2018.