Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Работилница “Wake up Europe, Sarajevo Calling” – краен срок за кандидатстване: 28 май 2017

.

536 wakeupeuropeИсторическият музей на Босна и Херцеговина понастоящем преработва концепцията си за постоянната експозиция „Сараево под обсада”, която беше открита през 2003 г. В този контекст и в сътрудничество с Дружеството за Югоизточна Европа музеят организира двудневна работилница на тема “Wake up Europe, Sarajevo Calling”, която ще се проведе от 26 до 29 юни 2017 г. в Сараево. Работилницата ще срещне екипа на Историческия музей с куратори, историци и педагози от страните на Западните Балкани и от Европейския съюз с цел да бъдат изготвени конкретни предложения за по-нататъшното развитие на изложбата.

Текст на обявата (на английски език)

Печат

Writer-in-Residence ЗАПАДНИ БАЛКАНИ 2018

.

533 logo bmeiaАвстрийското Федерално министерство за Европа, интеграция и външни работи (BMEIA) отново обявява резидентски престои за писателки и писатели от Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Сърбия и Черна гора за 2018 г. На автор(к)ите получават за два месеца жилище в центъра на Виена и месечна стипендия от 1050 евро.

Печат

Обявени са новите стипендии за резидентски престой в Ново Место

.

527 novo mestoИздателство „Гога“ в сътрудничество с ТРАДУКИ обявява три нови стипендии за резидентски престой през 2017 г. в Ново Место (Словения). Престоите се организират със съдействието на Словенската агенция за книгата JAK и други местни институции и могат да бъдат осъществени от м. септември. За стипендии могат да кандидатстват писател(к)и и преводач(к)и от Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Румъния, Сърбия, Хърватия и Черна гора. Краен срок за кандидатстване: 30.05.2017 г.