Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Конкурс „Супер абсолютно – литературен превод с младежи“

.

610 echt absolutВ рамките на проекта Супер абсолютнолитературен превод с младежи – съвместна инициатива на Литературния колоквиум Берлин и на Германския преводачески фонд – се търсят 12 професионални преводачи и преводачки, които имат интерес да работят с млади хора. Целта е да се развият структури и образователни предложения, които да запознаят млади хора на възраст над 12 години с езиково-творческия процес на превода и да разширят чрез практически упражнения техните компетенции по четене и писане. Краен срок за кандидатстване: 15.04.2018

Печат

„Не е детска игра!“ – Работилница за преводачки и преводачи на немскоезична детска и младежка литература

.

609 jugendliteratur.orgРаботната група за младежка литература (e.V.) отново отправя покана за участие в преводаческа работилница в „Дом Елза Брендщрьом“, Хамбург, която ще се проведе от 12-и до 17-и август. Работилницата е част от програмата за подкрепа на превода "Toледо. Преводачите в обмена на културите" на фондация „Роберт Бош“ и на Германския преводачески фонд.

Печат

Конкурс: Помощ за превода на сръбска литература на немски език

.

517 mikСръбското Министерство на културата ще подпомага и през тази година издаването на представителни произведения на сръбската литература в превод на немски език. Издателствата, които проявяват интерес към сръбската литература и култура, могат да участват в съответния конкурс за финансиране или частично финансиране на преводачески проект до 16 март 2018 г.