Преводи от, за и в Югоизточна Европа
Печат

Къща за литература и превод в София: Конкурс за резидентски престои за 2018 г.

.

600 sofiaФондация „Следваща страница“ и Къщата за литература и превод в София обявяват конкурс за три четириседмични резидентски стипендии за писател(к)и и преводач(к)и. Целта на подкрепената от ТРАДУКИ програма е да насърчи литературния обмен между страните от Югоизточна Европа, а така също и между България и немскоезичното пространство. Крайният срок за кандидатстване е 1 март 2018 г.

Печат

Програма „Паул Целан“, Виена 2018/19

.

325 paul celan ausschreibungИнститутът за науките за човека (IWM) обявява новите стипендии за 2018/19 г. по програмата Паул Целан, насочена към преводачки и преводачи. Програмата подкрепя превода между източно- и западноевропейски езици или между два източноевропейски езика на утвърдени текстове и ключови произведения в областта на хуманитаристиката, социалните науки и културологията. Краен срок за кандидатстване по програмата за стипендия и престой във Виена с продължителност три до шест месеца: 18 март 2018 г.

Печат

Словенският съюз на писателите обявява конкурс за творчески престой в Любляна

.

576 ausschreibungСловенският съюз на писателите (Društvo slovenskih pisateljev) обявява възможността за 12 творчески гостувания през 2018 г. в някогашния дом на словенския писател Дане Зайц. Писател(к)и и преводач(к)и, проявяващи интерес към това предложение, могат да кандидатстват до 31 октомври 2017 г. за четириседмичен престой в разположеното в центъра на града жилище.